Träning

 Träning/ Rehabiliteringsträning

Träning förbättrar inte bara din fysik utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl ditt psyke som kroppen i stort. I den alltmer kontoriserande och stillasittande miljö vi nu lever i där möjlighet till naturlig fysisk ansträngning allt mer saknas är fysisk träning svaret. Vill du öka ditt välbefinnande så är träning en bra väg att gå.  Träning används också som behandling för att minska smärta. När du rör dig frisätter kroppen kroppseget morfin ( endorfin ) som hjälper till att minska smärtan. Man får även en ökad blodcirkulation i muskler och senor vilket kan hjälp till att läka ut skadan och därmed minska smärta.

Jag hjälper till att utforma ett individuellt träningsprogram utefter de behov som finns, som du kan utföra i vår träningshall eller ta med dig för att träna hemma eller för träning på annat träningsställe/ gym. I träningshallen finns såväl maskiner, som redskap för funktionell träning i form av bollar, fria vikter och träningsband. Via Fregatten Högst Upp har du möjlighet att köpa månadskort så att du kan fortsätta din träning på egen hand efter avslutad rehabilitering.

Medicinsk träningsterapi ( MTT )

MTT är en individuellt anpassad träning som lämpar sig för såväl akuta som kroniska smärttillstånd och är utformad av medicinskt utbildad personal. Den används för behandling av smärta, rörelseökning, uthållighetsträning och för att öka styrka.

 

Länkar: http://www.holteninstitute.com